La Fralluca
La Fralluca, een bijzonder wijnhuis gelegen aan de kust van Toscane in het noordelijk deel van de DOC Maremma.
La Fralluca werd in 2005 opgericht in Suvereto, aan de Toscaanse kust, dankzij Luca en Francesca. Het heeft een verhaal dat een echt verhaal is: "Ze ontmoetten elkaar en werden verliefd in 1998, in Milaan. Francesca Pisana en Luca Milanese werkten beiden in de wereld van mode en kleding.
In Suvereto langs de Toscaanse kust werden ze opnieuw verliefd, en in een verlaten boerderij begonnen te fantaseren over het eerste glas van onze wijn.", en aan deze liefde ontleent het zijn naam: Fra + Luca.
De realisatie van de droom om kwaliteitswijn te produceren in wat bekend staat als de Toscaanse Maremma manifesteert zich in overeenstemming met de principes van biologische en natuurlijke wijnbouw.
Binnen de 10 hectare wijngaarden, gelegen op ongeveer 100 meter boven de zeespiegel en beschermd door het mediterrane struikgewas, worden de typische variëteiten van de regio zoals Sangiovese en Vermentino gekweekt, evenals bessen van buiten de Alpen zoals Cabernet Franc, Syrah en Viognier, met de toevoeging van Alicante Bouschet, die traditioneel en vaak wordt gebruikt in Maremma.
Een filosofie, die van La Fralluca, die gericht is op duurzaamheid en behoud van de omgeving: dit gevoel komt ook naar voren uit de kelder die in de heuvel is gebouwd, om de visuele impact te beperken met behoud van de schoonheid van de plaats. In het vinificatieproces is het doel om het karakter van de druiven te versterken en te laten uitdrukken, met inachtneming van drie fundamentele principes: reinheid, precisie en tijdigheid. De druiven worden altijd met de hand geoogst, in kleine doosjes geplaatst en snel onder de luifel gebracht waar ze direct worden verwerkt. De vinificaties worden afzonderlijk uitgevoerd, niet alleen per type druif, maar ook voor individuele wijngaarden en individuele klonen. La Fralluca wijnen onderscheiden zich door een opmerkelijke territoriale aanhankelijkheid door de taal van elegantie en mineraliteit.
De wijnmakers gaven hun wijnen de namen van de personages die in de traditie van de klassieke mythologie veranderen in enkele van de bomen die op deze heuvels groeien. Filemone, de eik; Fillide, de amandelboom; Pitis, de den en Ciparisso, de cipres.